Thema avond agressief en confronterend gedrag – 15 april 2014

Op uitnodiging van Sportservice Haarlemmermeer bezochten Henk van Loon, Ted Verberne en Rob Göbel op dinsdag 15 april 2014, op Brede school De Mikado te Aalsmeer, een workshop over :

 Hoe ga je als trainer om met agressief/confronterend gedrag van mensen met een beperking? Wat betekent dit voor de communicatie met deze doelgroep en wat betekent dit voor jouw eigen houding? Dit waren enkele vragen die betrekking hebben op het onderwerp van die thema avond.

De avond werd geleid door Marien Lokerse. Hij heeft lang in het gevangeniswezen gewerkt, is leraar geweest in het voortgezet speciaal onderwijs en heeft gewerkt als ambulant begeleider voor leerlingen met een cluster vier indicatie. Daarnaast werkt hij samen met professionals in onderwijs en zorg.
Hij heeft door middel van theorie en praktijk de aanwezigen meegenomen in het thema agressief en confronterend gedrag, specifiek op het gebied van mensen met een beperking.

In het theoriegedeelte werd ingegaan op het vóórkomen en voorkómen van agressief gedrag. In het praktijkgedeelte kwamen verschillende werkvormen aan de orde, die effectief zijn in situaties waarin agressief gedrag aan de orde is.

Hoewel het in onze vereniging weinig voorkomt, hebben Ted, Henk en Rob er naar eigen zeggen, wel van geleerd.