Special Olympics 1-2-3 juli 2016

SO kopie

Op de website van de Special Olympics lazen we:

Frans Bauer treedt op tijdens openingsceremonie Nationale Spelen 2016.
Op vrijdagavond 1 juli worden de Special Olympics Nationale Spelen 2016 geopend met een indrukwekkende ceremonie in het Goffertstadion in Nijmegen. Het belooft een onvergetelijke avond te worden waarbij de sporters in de spotlight zullen staan en waar niemand minder dan Frans Bauer zal optreden! Gastheer van de avond is Special Olympics Nationale Spelen 2016 ambassadeur Jochem van Gelder.De openingsceremonie begint met de atletenparade, waarbij de 2.400 sporters, hun coaches én de deelnemers aan de Wandel3Daagse het stadion binnen komen gelopen. Zij zullen begeleid worden door muziek van Fanfare Sint Michael en toegejuicht door meer dan 5.000 toeschouwers. Vervolgens zullen een aantal sporters en wethouders de Special Olympics vlag hijssen, waarna Torch Run Nederland met de Special Olympics vlam zal arriveren. G-tennisster Cindy Jordens heeft dan de eer om de Special Olympics eed af te leggen, die door alle 2.400 sporters zal worden herhaald. Tot slot wordt de “Flame of Hope” ontstoken, waarna de Special Olympics Nationale Spelen 2016 officieel worden geopend.

Na het officiële gedeelte van de openingsceremonie is het tijd voor wat entertainment. Introdans verzorgt met 250 jongeren – met en zonder beperking – een spectaculaire dans waarbij er ook een speciale rol is weggelegd voor alle sporters op het veld. Daarna is het tijd voor de hoofdact van de avond; Frans Bauer! Met zijn vele bekende liedjes belooft het een meezingfestijn te worden, waarbij in ieder geval de sporters uit volle borst zullen meezingen.

De openingsceremonie van de Special Olympics Nationale Spelen 2016 belooft een onvergetelijke avond te worden voor iedereen die erbij kan zijn!