Van Special Olympics.nl

tennis_met_tekstOver precies 54 dagen beginnen de Special Olympics World Games 2015 in Los Angeles. In aanloop naar de World Games gaan wij elke week een Team NL sport belichten die meegaan naar LA. Via vijf vragen aan de hoofdcoach willen wij het team beter leren kennen.

Hoofdcoach Eveline Kippuw van Team NL Tennis is deze week aan de beurt. Lees hieronder hoe de week van Team NL Tennis eruit ziet!

1. Hoe ziet jouw week eruit? 

Ik loop wisseldiensten en maandag begin ik om 06.00 uur. Ik ben werkzaam als lounge agent bij KLM.‘s Avonds tennis ik met een groep dames bij mijn tennisvereniging Zwaanshoek. Dinsdag gaat mijn wekker

weer vroeg af en om 06.00 uur ben ik present op mijn werk. ‘s Avonds ga ik naar mijn moeder (ze wordt 90 in augustus) in Moordrecht en blijf daar slapen. Woensdag en donderdag zijn 2 vrije dagen en donderdagmiddag ga ik uit eten met vriendinnen in Amsterdam. Vrijdag begin ik pas om 12.00 uur en zaterdag idem dito. Zaterdagavond ga ik direct na mijn werk naar een feest van een tennismaatje. Zondag ben ik vrij, maar ik word om 06.00 uur opgehaald door Wesley en zijn vader om naar Haaren (NB) te gaan voor de Nationale G-tennis kampioenschappen.

2. Wanneer wordt er getraind? 
Wesley traint bij HBC in Heemstede van 18.00-19.00 uur op woensdagavond. Ik probeer Wesley nog te trainen op dondermiddag in Zwaanshoek, maar tot heden is het nog niet gelukt.

Sharon en Kevin trainen in Hilversum van 19.00-20.00 uur.

3. Is er een wedstrijd/toernooi?
Ja! Aanstaande zondag 7 juni is de Nationale G-tennis kampioenschappen in Haaren (NB). Het begint om 08.00 uur; dus vroeg uit de veren. Mijn team doet ook mee, zowel enkel als dubbel.

4. Staan er nog andere activiteiten op het programma?
Nee, we hebben wel gezamenlijk wat activiteiten gedaan om elkaar beter te leren kennen. Wesley is namelijk lid van TV Smash uit Bennebroek en Sharon en Kevin zijn lid van Komt íe uit Hilversum. We zijn met z’n allen in Hoofddorp gaan bowlen en eten. We hebben in Huizen getennist en wederom gezellig gegeten en nog de kermis bezocht. Het team bereidt zich verder voor op de Nationale kampioenschappen a.s. zondag in Haaren.

5. Hoe bereiden jullie je naast het trainen voor op LA?
Wesley is de enige, die nog nooit gevlogen heeft maar hij ziet er gelukkig niet tegenop. Hij volgt de site nauwkeurig en telt de dagen af. We hebben een groepsapp en houden elkaar op de hoogte. Ze zijn op de hoogte dat het warm zal zijn in LA en zijn ook al begonnen met meer en vaker water te drinken. Op 26 mei worden er foto’s genomen tijdens de training van Sharon en Kevin en vrijdag of zaterdag komt het in hun regionale krant. De sportkleding houdt ze ook bezig; moeten we nog wat x-tra bijkopen? Hoe dichterbij het komt, hoe spannender het wordt, maar wij kunnen niet wachten!