World Games 2015 in Los Angeles

LA2015_Logo_Lockup_horizontal

Van 25 juli t/m 2 augustus 2015 strijden 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar!

Tijdens de World Games kunnen de sporters van Team NL hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Team NL bestaat in totaal uit 65 sporters en 22 coaches die actief zijn in 13 sporten.

Drie tennissers maken deel uit van het team NL : Sharon en Kevin van “ Komt’ie” en Wesley van Smash.
Zij worden begeleid door coach Eveline Kippuw, een van de vrijwilligers van Smash.

De voorbereidingen zijn al gestart in 2014, daar werd al eerder over bericht.

Eveline schreef de volgende informatie voor ons op van de ontwikkelingen van de laatste tijd:

We hadden 2 coachbijeenkomsten nl op 19 maart en op 21 mei.

Een belangrijke informatie is dat de tennisteam  verblijft op UCLA ( University van Californië Los Angeles) samen met de sporters van voetbal, gymnastiek, judo en wielrennen.
De andere sporters verblijven in USC ( University of Southern Californië).

Als we aankomen in Los Angeles gaan we 2 dagen naar Fountain Valley om te acclimatiseren en we hopen een paar bezienswaardigheden te bezichtigen.

Familieleden, die zich aangemeld hebben voor het familie programma en zich officieel geregistreerd hebben, hoeven geen openiningsticket te bestellen. Ze ontvangen een gratis ticket op basis van hun accreditatiepas.

Op 21 mei kregen we een schema van alle sporten met de speeltijden, maar dat kan nog altijd veranderen.

10390986_933780373348730_1923098028212876113_nEen presentatie werd gegeven over preventie: hoe moeten wij als coaches handelen in geval van nood bijvoorbeeld als iemand onwel wordt?

Een fitheidstest is nieuw en wordt toegepast bij zowel de sporters als de coaches.

SO Team Nl wil namelijk, dat we dat 3x doen bijv in juni, juli en september. De coaches sturen de uitslagen door.

De coaches kregen nog shorts mee voor de sporters en  2 oranje T-shirts per sporter voor de ouders. We krijgen geen koffer, maar een grote Asics sporttas. We krijgen het dan op 11 juli.

De kleding van ons tennisteam wordt verzorgd door KNLTB dankzij een goede tip van Rob Göbels,een van onze vrijwilligers.  Het is al goedgekeurd door SO en het logo van Team NL moet er nog op en dan krijgen we de kleding.

In 1e instantie zou er een groepsvisum aangevraagd worden, maar helaas gaat dat niet door ivm persoonlijke gegevens die de SO niet kunnen invullen. Iedereen moet het nu zelf aanvragen en een bevestiging sturen naar SO.

Er is een leuke smoelenboek gemaakt met als één van de vragen: Wat verwacht je straks in Los Angeles allemaal en waar kijk je het meest naar uit?

De volgende bijeenkomst is op 11 juli  in Den-Haag en tevens presentatieploeg  SO Team Nl.

Aangezien Sharon en Kevin in Huizen tennissen, hebben we elkaar 2x ontmoet samen met de ouders en uiteraard waren Wesley en zijn ouders er ook bij.

We hebben gebowld hier bij Claus Party en aaneensluitend  hebben we gegeten.

De volgende ontmoeting was in Huizen en hebben ze 1 uur getennist en daarna hebben we heerlijk gegeten